CALLENS & NOREILLIE, Geassocieerde notarissen te Lendelede

 

CALLENS & NOREILLIE

Geassocieerde notarissen te Lendelede

U verkoopt of verhuurt uw woning? Dan heeft u een energieprestatiecertificaat nodig

24 augustus 2008

Indien u uw woning wenst de verkopen of te verhuren, heeft u binnenkort een EnergiePrestatieCertificaat nodig, kortweg EPC. Bij verkoop van woningen en appartementen wordt het EPC verplicht vanaf 1 november 2008, bij verhuur vanaf 1 januari 2009.

Het EPC is een energierapport dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Kopers en huurders kunnen met het EPC beter inschatten hoeveel energie hun nieuwe huis zal verbruiken. Daarnaast vermeldt het EPC een aantal energiebesparende adviezen. Die adviezen zijn adviserend en sensibiliserend en moeten niet verplicht uitgevoerd worden.

Het EnergiePrestatieCertificaat wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en is 10 jaar geldig, ook als de woning opnieuw wordt verkocht of verhuurd.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

Auteur: B. Azare

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .