NOTARIAAT NOREILLIE, te Lendelede

 

NOTARIAAT NOREILLIE

te Lendelede

Hoe kan ik als ondernemer mijn gezin beschermen?

Ondernemen kan aan de hand van een vennootschap of een éénmanszaak. Beide ondernemingsvormen hebben heel andere gevolgen. Omdat een éénmanszaak geen afgescheiden vermogen heeft, moet je als ondernemer die zijn economische activiteiten met een éénmanszaak uitoefent op je hoede zijn. De schulden uit de zelfstandige activiteit kunnen  verhaald worden op je persoonlijk vermogen.

 

 

 

Als dat vermogen o.a. bestaat uit een gezinswoning, dan sta je best even stil bij de risico’s van jouw professionele activiteiten en de impact daarvan op je gezin. Dit geldt zekerwanneer je  professionele schulden moet aangaan.  

Wens je te ondernemen? Dan zal je  notaris  stilstaan bij jouw gezinssituatie. Op basis daarvan kan de notaris pistes voorstellen  die jou en je gezin kunnen beschermen.

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .